Apa este purtatoare de viata. Numit Planeta Albastra, datorita suprafetelor intinse de apa, mari si oceane, Pamantul este, totusi, sarac in surse de apa buna pentru consum, mai putin de 1% din totalul apei globului fiind potabila; s-a estimat ca aproape o cincime din populatia lumii, adica peste 1,2 miliarde de oameni, nu au acces la surse de apa potabila. Un om poate trai fara mancare aproximativ 40 de zile, dar fara apa, moare in aproximtativ 4-6 zile. Apa sporeste capacitatea mediului inconjurator de a intretine viata, iar viata inlesneste, usureaza obtinerea hranei necesare intregului ecosistem. Oamenii si creatiile lor egoist-materialiste sunt ca o „plaga” pe suprafata planetei, iar natura are tendinta de a compensa efectul plagilor, de a le inlatura sau de a le izola prin diverse „metode” (cutremur, ciclon, eruptie vulcanica). Omul ar trebui sa fie o forta ecologica creatoare, nu o forta moderna de distrugere. Si cum putem deveni forte ecologice creatoare? Prin informare ; un om informat este un om „ecologizat”. Prin urmare…

STIATI CA …

… se presupune ca elementul apa ar proveni din cosmos, acesta aterizand pe planeta Pamant odata cu meteoritii.
… pruncul uman este 90% apa, adultul 70%, iar batranii aprox 50%.
… sarea din apele oceanice exista pentru a controla raportul de evaporare a apei in atmosfera.
… folosirea unui aerator la robinetul de apa ajuta la economisirea unei cantitati de apa pana la 50%.
… exista vase de toaleta (wc) cu 2 rezervoare, unul mic de 3 litri si unul de 6 litri. In felul acesta nu se vor irosi 9-12 litri (in functie de marimea vasului) pentru 300-500 grame urina.
… un detergent care spala mai bine este de obicei si mai agresiv pentru mediu.
… baia intr-o cada plina cu apa consuma echivalentul in apa a aproximativ 40 de dusuri scurte si eficiente.
…spaland vasele la chiuveta consumam in medie 4-6 litri pe minut, iar o masina de spalat vase foloseste 19-22 litri intr-un ciclu complet de spalare.

CHIMIC = NOCIV !

Stiati ca…
… exagerata chimizare, utilizata in agricultura, necesita un consum imens de apa.
… produsele chimice pentru curatat sunt fabricate din molecule produse din petrol care nu pot fi tratate in statiile de epurare. Toate aceste produse chimice, incepand de la banalul detergent pana la parfumantii de casa, toaleta etc., incluzand pe cele de tip spray, ne incanta sa le folosim, dar aduc prejudicii mari mediului, distrugand flora acvatica, imbolnavind pestii din ape si toate animalele ce consuma aceasta apa. Amintesc aici si recoltele udate cu aceasta apa contaminata. De luat in considerare si circuitul apei in natura : deversarea in rau, apoi in mare, evaporare, deplasare sub forma de nori catre zonele de munte, apoi revenirea pe pamant sub forma de averse de ploaie si zapada.
… fructele si legumele obtinute printr-o agricultura chimizata, mucegaiesc mai repede din cauza cantitatii exagerat de mari de apa din acestea.
… in intregul proces al agriculturii chimizate si al comercializarii acesteia, se consuma pentru a produce 1 kg de cartofi – 100 litri de apa, 1 kg orez – 4000 litri de apa, iar pentru 1 kg de carne de vita peste 13.000 litri de apa. Vezi documentarul HOME 
… 100 de grame uleiul folosit in bucatarie aruncat in canalizare face sa devina non-potabili cam 10.000 litri apa, deoarece uleiul cat ar fi de ars nu se disipeaza in apa. Dar, uleiul strans poate fi filtrat si folosit ca biodiesel – combustibil pentru autovehicule ce necesita motorina in procesul de combustie interna. Exista suficient material pe internet legat de acest subiect despre cum se face, chiar si in propriul apartament de bloc, acest combustibil si modificarea minora necesara autoturismului cu motor diesel, pe motorina.
… extragerea aurului folosind cianura distruge tot in calea sa si otraveste iremediabil apa.
… clorul folosit in tratarea apei omoara calitatile nutritive si datatoare de viata ale apei.
… prin deversarea de catre industriile farmaceutice a diversilor compusi chimici si hormonali, se pot gasi urme ale acestor compusi chiar si la Polii Nord si Sud.
… cea mai mare poluare a marilor provine de la vapoarele imense ce transporta marfa pe intreg globul. Acestea deverseaza in mare tancuri intregi de pacura in larg.

In final, stiati ca…
… rugaciunea inainte de masa imbunatateste gustul si proprietatile nutritive ale mancarii si apei. Masaru Emoto, promotorul studierii intense a apei, folosind o tehnica de fotografiere a cristalelor de gheata facute de catre apa, are o serie de publicatii pe acest subiect.

Damian D.