În perioada 27-29 Mai, România a participat la Campionatele Mondiale de gimnastică aerobică, organizate la Baku – Azerbaidjan.

Delegația s-a întors cu 3 medalii, 1 de aur, 1 de argint si 1 de bronz.

“După 3 ani de pauză, m-am întors în activitate și am reușit să cuceresc toate medaliile menționate mai sus. Bronzul la trio, alaturi de David Gavrilovici și Daniel Tavoc, argintul la echipă și cel mai important titlu, titlul de Campioni Mondiali la grup, alături de David Gavrilovici, Daniel Tavoc, Mihai Popa și Gabriel Bocser.

O pauză de 3 ani nu este chiar puțin, mi-am dorit enorm aceste medalii. Emoțiile au fost extrem de mari…nu pot descrie în cuvinte intensitatea lor…dorință, motivație, frică, durere, fericire, curaj…toate au fost prezente.

Concursul s-a întins pe o perioadă de 3 zile, în prima având calificări la individual și trio. A doua a constat în calificarea la grup. Dupa calificări am câstigat argintul la echipă, urmând finala de la trio unde am obținut bronzul și finala individuală unde m-am clasat a 4-a.

Locurile 2, 3 și 4 fiind câștigate, tot ce mai lipsea era aurul.

În a treia zi de concurs mai aveam o singură șansă de a câștiga, în finală la grup. Așa a și fost. Multa concentrare, determinare, ambiție din partea tuturor colegilor ne-a adus titlul de Campioni Mondiali!

A fost o competiție extrem de grea, mai ales pentru mine, fiind primul Campionat Mondial la care am participat după mulți ani de pauză, dar și din cauza accidentărilor, de care a trebuit să uit când urcam pe scenă.

Ne-au fost aproape și au făcut eforturi pentru noi, antrenoarele, Maria Fumea și Mădălina Cioveie și asistenta medicală Petra Teleman.

În prezent ne pregătim pentru Campionatele Europene care se vor desfășura în Septembrie, Italia-Pesaro” –  declară Mădălina Cucu pentru redacție.

Prin acest articol dorim să felicităm și să urăm mult succes lotului românesc. Avem încredere în voi și suntem siguri că o sa continuați sa cuceriți podiumurile lumii!

REDACȚIA